Fyll opp en stor vase med de vakre blomstene og nyt synet! Tulipaner er alltid suksess, og vi pleier å si at sesongen varer fra jul til påske. Denne uken får du 10 tulipaner til 79 kroner, og 30 stykk til 199 kroner. Kampanjen varer frem til lørdag 14. januar.

Like sikkert som at sola har snudd er tulipaner et sikkert vårtegn. Fredag 13. januar er det tulipanens dag. Vil du vite mer om tulipaner og hvordan du får tulipanene dine til å vare lenger? Nufseriet forteller deg hvordan.

Floriss Tulipaner 003

Slik holder tulipanene dine seg lenger

Å lykkes med tulipaner er enkelt, for tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En tulipanbukett holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.Her får du tipsene som hjelper deg med å få tulipanbuketten til å vare lenger.

Fargerike tulipaner i vase

Klor vasen før den brukes

Når du først skal sette buketten i vann, er det viktig at du bruker en ren og fin vase. Vår blomsterdekoratør råder deg til å vaske vasen med klorin, før du skyller den godt med kaldt vann.

Husk imidlertid at du ikke bør fylle så mye vann i vasen. Tulipaner trekker nemlig vann gjennom hele stilken, og må derfor ha en vanndybde på maksimun 10 centimeter i vasen.

– Hvis du fyller veldig mye vann i vasen, vil de vokse veldig fort og strekke seg utover. Til slutt vil de ligge utover hele bordet og bli vasne og rare. Nøy deg med litt vann, helst uten holdbarhetsmiddel. Da holder de seg fint i en uke eller to, sier Margit.

Kutt stilken rett av

Foto: Interflora

Foto: Interflora

Det første du må gjøre når du kommer hjem med en fersk bukett tulipaner, er å kutte stilken rett av. Her kan du bruke både kniv og kjøkkensaks – tulipaner må ha friske ender, så de får trukket til seg nok vann.

– Tulipaner skal alltid kuttes på tvers, du må ikke finne på å skråsnitte dem slik du gjør med for eksempel roser. Det kan også lønne seg å beholde plasten på i den første timen, slik at de blir sterke og får trukket til seg nok vann, sier blomsterdekoratøren.

Tulipaner holder seg friske i fargene lenge, men de kan begynne å henge etter noen dager. Heldigvis har blomsterdekoratør Nils et supert tips som stabiliserer buketten samtidig som den får nytt liv.

Stelletips: Støtt opp tulipanene dine med blåbærlyng

Slik går du frem:

  • Plukk fra hverandre tulipanene i bunten din og hent frem en høy vase.
  • Legg blåbærlyng eller lignende i vasen, slik at toppen av lyngen stikker opp øverst.
  • Dytt individuelle tulipaner ned blant lyngen, slik at de blir stående like stabile som de var i begynnelsen.
Foto: Interflora

Foto: Interflora

_

Kilde: Interflora.no og Tulipantips.no