Fargerike er klare for vårsesongen.

Etter en lang vinter med mye snø våres det endelig i Kongsberg. Hos Fargerike har det gått unna med spesielt gulv men også solskjerming, maling og tapet, nå dreier sesongen over på utvendig vedlikehold. Hus skal males og terrasser skal beises. Ingar hos Fargerike sier det er viktig å legge en plan for arbeidet som skal utføres, derfor tok vi en prat med han.

Vi lurer på hva det første en bør gjøre før behandling av terrassen.

-Vask, det er første prioritet om du skal behandle terrasse eller hus! Sprøyt på med Baron vaskemiddel, skrubb flaten og spyl av. Dette er en jobb som gjerne kan gjøres i gråvær slik at terrassen kan få tørke opp og man kommer i gang når finværet melder seg.

Olje eller beis til terrassen?

-Det enkleste er jo å fortsette med det man har fra før, det krever minst forarbeid. Vil man bytte behandling eller farge, kreves en annen jobb og dette har vi utstyr og produkter til som gjør jobben unna i en fei.

Men tilbake til spørsmålet, jeg vil helt klart si beis. Beisen holder lengre og har vesentlig større fargeutvalg.

Hvorfor er vask viktig i forhold til å ta vare på husets kledning?

-Man bør faktisk vaske huset selv om man ikke skal behandle husets kledning da dette har forebyggende effekt for malingens holdbarhet og man bevarer det fine utseende lenger.

Vær også obs på svartsopp, det kan godt hende du trenger en behandling mot dette også. Her har Fargerike produktene du trenger.

 Oppfordringen er altså klar, planlegg og vask det som skal behandles i god tid før hovedjobben. Hos Fargerike står de klare til å gi deg råd og vink så du kommer godt i gang.