Sykkelsesongen er her

Nå er våren i anmarsj og vi tar med glede turen innom G-Sport på Berja Senter for å høre om hva de kan tilby på sykkelfronten denne våren.
Vår = oppstart for sykkelsesongen!


Nå er våren i anmarsj og vi tar med glede turen innom G-Sport på Berja Senter for å høre om hva de kan tilby på sykkelfronten denne våren.

Ruth Helene som er sykkelansvarlig forteller at de i år både skal ha Diamant- og Cube-sykler. Diamant er et kjent sykkelmerke for veldig mange, og har gode sykler til en fornuftig pris. Før sesongen 2017 ønsket Gresvig å fornye Diamant som sykkelmerke, og resultatet ble  nytt rammedesign og et «freshere» utseende. Cube er ett merke vi har valgt å ta inn for å kunne tilby noe «annerledes»,  men ikke minst for å ha sykler til de som krever litt mer av utstyret.

El-sykler var veldig populært i fjor, og vi regner med at denne trenden fortsetter i årene som kommer, fortsetter Ruth Helene. Det finnes elsykler for alle behov, og i alle prisklasser. Pris varierer i forhold til kvalitet på motor/batteri/styringsenhet, hvorav rimelige modeller ofte har motor plassert i framhjul, mindre kraft, lavere rekkevidde, v-bremser, få/ingen gir. Ruth Helene sitt viktigste tips er å dra innom en forhandler hvor du kan spørre om råd, men hvor du også har mulighet til å prøve. El-sykkel er en investering, så bruk litt tid på å finne riktig.

Dersom du skal ut på langtur, så er det en del ting det kan vært lurt å ta med: sykkelpumpe, slange, lappesaker, sykkelverktøy, skalljakke og eventuelt litt mat og drikke.

April og mai er de store sykkel-service månedene, og det er faktisk mye man kan gjøre selv. Ved vanlig v-brems/felgbrems så sjekk at det er belegg på begge sider og at de går inntil felgen. Vask sykkelen og smør kjeden, samt fyll luft i dekkene. Det kan også være greit å sjekke hurtigklemmene til hjulene, slik at man er sikker på at hjulene sitter skikkelig. Refleks foran og bak er påbudt. Det samme er ringeklokke, og lys dersom du sykler i mørket. Avslutningsvis anbefaler hun selvfølgelig alle å bruke hjelm, men ikke glem å justere den inn riktig. En hjelm som sitter feil på hodet gir falsk trygghet.

Dersom du ønsker at vi skal utføre service på sykkelen din, så ta kontakt med oss for bestilling av time, avslutter Ruth Helene.

God sykkel-sesong!