Gresskar skåret ut som et smilende ansikt med lys i er selve symbolet på Halloween og kalles jack-o’-lantern. Gresskar gjør seg godt nettopp som lanterne for å lyse opp en mørk høstkveld.
Gresskar skåret ut som et smilende ansikt med lys i er selve symbolet på Halloween og kalles jack-o’-lantern. Gresskar gjør seg godt nettopp som lanterne for å lyse opp en mørk høstkveld.
Slik lager du gresskarlykter
1. Lag en skisse på hvor du vil skjære.
2. Skjær av toppen og hul ut gressskaret ved å ta ut innholdet. (Sparer du på frøene og fruktkjøttet kan du lage nydelig gresskarsuppe).
3. Skjær ut øyne, nese og munn – slik du har tegnet opp.
Frukt.no viser deg hvordan du kan hule ut gresskaret og lage lykt av det:
Gresskarsuppe
Når du er ferdig med å skjære ut gresskarene kan du bruke innholdet til å lage denne nydelige gresskarsuppen! Oppskriften er hentet fra vegetarmat.org.
Du trenger:
500 g gresskar
2 gulrøtter
1 løk
0,5 chili
1 dl fløte/soyafløte
12 dl grønnsakskraft/buljong
Frisk koriander
3 ss olivenolje
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det i en kjele i litt olje. Skjær gresskar og gulrøtter i terninger og ha det i kjelen. Fres det i et par minutter
Hell så over grønnsakskraft (evt. buljong løst opp i vann), salte og la det koke i 20 minutter
Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn
Ha i fløten og kok opp en gang til. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering