Rosa sløyfe hos VitusApotek

Årets rosa sløyfe får du kjøpt hos oss.
Vitusapotek er en av hovedsponsorene av Rosa sløyfe-aksjonen, og står på for at aksjonen skal nå sine målsettinger, skape oppmerksomhet rundt brystkreft, spre informasjon og samle inn penger. I hele oktober får du kjøpt årets produkter til Rosa sløyfe hos ditt VitusApotek..

Vitusapotek har gjennom 15 år vært en god ambassadør og en av de største bidragsyterne i kampen om brystkreft gjennom Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon. I 2017 bidro vi med ca 2,4 mill til brystkreftforskning, og tilsammen har vi bidratt ed nesten 17 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.

I oktober måned fungerer Vitusapotek utsalgssted av Kreftforeningens Rosa sløyfe produkter, som i år består av en designer pin (i år designet av Kari Traa), en rosa refleksvest og en rosa penn.

Avansert kreftbehandling redder og forlenger livet til flere enn noen gang tidligere. I dag overlever heldigvis 9 av 10 brystkreft. Men for minst en av tre overlevere har behandlingen en høy pris: Livet blir ikke det samme som før de fikk kreft. De får seneffekter. De fleste er forberedt på bivirkninger i forbindelse med behandlingen, men få forventer seneffekter i lang tid etter at man er kreftfri – kanskje for alltid. Seneffekter er ofte smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri både egne og andres forventninger, enten det er familie, venner og ikke minst, arbeidsgivere.

For stadig flere som overlever brystkreft, gjenstår kampen om å bli frisk. Pengene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal også i år gå til forskning på seneffekter. Økt kunnskap vil gjøre det lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk. I år igjen vil vi vise frem baksiden av den Rosa sløyfen.

Årets Rosa sløyfe design

Årets offisielle Rosa sløyfe-pin er designet av Kari Traa, klesdesigner og tidligere freestylekjører. Kari har designet en Rosa sløyfe-pin formet som et hjerte, og det med god grunn;

– Symbolikken mellom brystkreft og hjertet synes jeg er sterkt. Bak brystet, bak sykdommen ligger hjertet. Og hjertet er kvinnens kjerne. Det banker for overlevelse. Å bære en Rosa sløyfe i oktober viser at man bryr seg, men å bære en hjerteformet sløyfe viser at man bryr seg med kjærlighet og varme, sier hun.

Bilder og tekst er lånt av www.vitusapotek.no
RosaSloyfe-2018